4. SKUPINA V SEPTEMBRU IN OKTOBRU

4. 11. 2019

Spet prišlo je novo šolsko leto, ki je 4. skupini prineslo nekaj novosti, hkrati pa ohranilo nekaj starih navad. V letošnjem šolskem letu smo namreč v skupino dobili kar tri vzgojitelje, ki bodo vsakodnevno bdeli nad nami in nam nudili takšno in drugačno pomoč. Začeli smo s pravljično številko sedem, saj smo v skupini ostali vsi stari člani. V drugem tednu smo v skupino sprejeli še dva nova člana, tako da skupaj tvorimo številko devet.

V dveh mesecih se je v naši skupini dogajalo marsikaj in če bi želeli izvedeti vse, bi morali dneve preživljati z nami. Na začetku smo se seveda potrudili, da je skupina urejena, nalepili smo plakate z informacijami in estetsko uredili prostore. V mesecu septembru smo s socialnimi igrami spoznavali drug drugega in ustvarjali osebne grbe. Začudili smo se, koliko je stvari ne vemo drug o drugem. Lepo vreme nam je dopuščalo, da smo ponovno zakurili žar in spekli večerjo za Jakov rojstni dan. Mmm, je dišalo po čevapčičih, perutničkah in pečenih lepinjah … siti smo še danes.

Mesec oktober je prinesel nove izzive in intenzivno šolsko delo, kar je pomenilo, da smo morali zavihati rokave in pošteno prijeti za knjige. Nekateri smo še z mislimi na počitnicah, tako da so nas učitelji z ocenami hitro presenetili. Seveda je oktober tudi mesec jesenskih barv, pečenega kostanja in oranžnih buč. Jesenske barve smo si ogledovali v gozdovih, kostanj smo spekli v skupini, buče pa smo izrezovali kar v atriju. Nastale so prave umetnine, ki so krasile naš atrij vse do praznika čarovnic. Končno je prišel tudi teden, ko so bile na vrsti jesenske počitnice, da smo se lahko spet malo odpočili. Upamo le, da bo počitka dovolj za nove izzive, ki nas čakajo.