7. mednarodni festival “Igraj se z mano”

4. 6. 2013

Mednarodnemu festivalu »Igraj se z mano«, ki je potekal med 28. in 31. majem 2013, v Ljubljani, smo se pridružili tudi člani VIZ Smlednik. Namen festivala je vključevanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami v širšo družbo, zato smo se na festivalu družili prav vsi – ne glede na podobnost ali drugačnost.

Med 28. in31. majem se je Kongresni trg spremenil v veliko igralnico na prostem. Odvijal se je namreč že sedmi Mednarodni festival »Igraj se z mano«, ki ga vsako leto soustvarjajo številni vrtci, osnovne in srednje šole, fakultete, nevladne organizacije in specializirani zavodi. Kar dva odra so zasedli mladi in malo starejši iz vseh koncev Slovenije, ki so s plesom, petjem, glasbo in gledališkimi nastopi pokazali vso svojo ustvarjalnost in domišljijo. Videli smo plesni nastop študentov invalidov, predstavo Pika Nogavička, muzikal Sneguljčica in 7 palčkov, plesno telovadbo in še in še. Ob odru je bil program še bolj pester: preizkusili smo se lahko v izdelovanju nakita, igrivi košarki in vodnih norčijah, potovali smo s časovnim strojem, risali pisano mesto, začutili vonj poletja v delavnici Morsko doživetje, …,

Na festivalu smo sodelovali tudi mi, in sicer v četrtek, 30. 5. 2013, z delavnico papirna cvetličarna kjer smo izdelovali rože iz papirja.