DP v smučanju in deskanju za MD, SS, VZ in PD

2. 4. 2017

16. marca 2017 smo na smučišču Krvavec ponovno gostili Državno prvenstvo v smučanju in deskanju za MD, SS, VZ in PD ali po domače veleslalom za otroke in mladostnike ter njihove spremljevalce, ki bivajo oziroma delajo v zavodih po Sloveniji. Tekmovanja so se udeležili predstavniki naslednjih zavodov: Mladinskega doma Malči Beličeve, Mladinskega doma Maribor, Mladinskega doma Jarše, Vzgojnega zavoda Kranj, Vzgojno-izobraževalnega zavoda Višnja Gora, Zavoda za vzgojo in izobraževanje Logatec in domačega Vzgojno-izobraževalnega zavoda Frana Milčinskega Smlednik. Domačini smo letos sestavili številčno ekipo. Iz zavoda smo v smučanju nastopali Lea, Naja, Pavel, David Maks, Matic K., Črt, Tobija in Filip, Hana pa nas je zastopala v kategoriji deskanja. Stanovanjsko skupino Ježek je v smučanju zastopal Robi. Na veleslalomu so nastopali tudi naši spremljevalci: vzgojiteljica Melita, vzgojitelja Anže in Darko, učitelja Silvo in Tomaž ter gospod ravnatelj. Smučanje na lep sončen pomladni dan si bomo zapomnili po odličnem rezultatu. Pobrali smo kar šest odličij, tri pa so si prislužili še naši spremljevalci. Prvo mesto in s tem zlato odličje so si v svojih kategorijah prislužili: Naja, Hana in David Maks, drugo mesto in srebrno kolajno si je prismučal Tobija, tretjega mesta in bronaste medalje pa sta se razveselila Filip in Matic K. Ostali tekmovalci so k skupnemu rezultatu prispevali pomembne točke. Zelo smo se razveselili, da nam je uspelo osvojiti pokal za prvo mesto med ekipami. Strinjali smo se, da nam bo ta dan ostal v lepem spominu zaradi uspeha, ki smo ga dosegli, zaradi druženja z vrstniki in nasploh zaradi sončnega dne, ki smo ga namesto v učilnici preživeli na snegu v naravi.Še nekaj vtisov udeležencev:

Na tekmovanju mi je bilo všeč, bilo je lepo vreme, smučali smo, se družili, hrana je bila dobra. Ker sem osvojil medaljo, sem bil vesel.

Matic K.


Na DP je bilo super. Všeč mi je bilo, da smo tekmovali, še posebej ker smo osvojili skupno prvo mesto. Sam sem osvojil prvo mesto, to me je razveselilo.

David Maks

 

Bilo mi je v redu. Najbolj mi je bilo všeč, ker smo se razumeli. Ko sem izvedela, da sem osvojila medaljo, sem bila zadovoljna. Vesela sem, ker smo pridobili veliko točk za skupno zmago.

Naja

 

Na tekmovanju je bilo dobro. Najbolj mi je bilo všeč, ko smo s skupnimi močmi zmagali in dobili ekipni pokal za zmago. Bil sem ponosen nase, da sem osvojil kolajno in prispeval točke k skupnemu prvemu mestu.

Filip

 

Bilo je dobro, ker sem dobil medaljo. Najbolj mi je bilo všeč, ker sem dobro smučal in se naučil sam iti na gondolo. Ko sem izvedel, da prejmem medaljo, sem se počutil zelo dobro.

Tobija

Vtise zbrala: Jan Krejan Majcen in Staš Krmelj