Februar v stanovanjski skupini

15. 3. 2017

Kljub kratkemu mesecu, ki so ga na koncu skrajšale še počitnice, smo imeli v stanovanjski skupini kar nekaj dogodkov. Že eno popoldne pred slovenskim kulturnim praznikom smo se z vzgojiteljem odpravili v kino, kjer smo si po lastni izbiri ogledali akcijski film Asasinov nazor.

Sam kulturni praznik smo obeležili z obiskom Muzeja novejše zgodovine Slovenije v Tivoliju, kjer smo izvedeli marsikaj zanimivega. Nekateri smo bili v muzeju že večkrat, drugi pa prvič. Po ogledu muzeja nam je za kosilo zadišal dunajski zrezek v gostilni Jelen, včasih se je prav lepo pogostiti zunaj. V skupini nam sicer naši vzgojitelji zelo dobro kuhajo, potrudimo se pa tudi sami, tako da smo nekateri že pravi profesionalci v peki palačink. Po kosilu nam je ostalo še dovolj časa in nas je vzgojiteljica peljala na Zbiljsko jezero, kjer smo spili kakav in se polni energije z veseljem pomerili še v nekaj igrah biljarda.

Zadnji večer pred počitnicami smo se v celotni zasedbi zabavali ob ogledu črne komedije v Šentjakobskem gledališču Ljubljana z naslovom Maratonci tečejo častni krog, pri čemer smo se nasmejali do solz.

Do petka in težko pričakovanih počitnic nas je ločil le še en dan. Po enotedenskem počitku pa nas čakajo novi izzivi.