JESEN V ŠPORTNI SKUPINI

20. 12. 2017

SEPTEMBER

Športno skupino tvori sedem fantov: Gaj, Tilen, Timotej, Sebastjan, Žiga, Luka in Filip ter vzgojiteljici Sergeja in Saša. Poleg ponovnega uvajanja v dnevni in šolski red smo se med seboj spoznavali in bili tudi športno aktivni. V prvem jesenskem mesecu smo preizkusili različne fitnes naprave, plavali in supali v Simonovem zalivu ter se učili veščin medsebojnega zaupanja v plezalni dvorani. Kot prvi nas je z dobrotami žara pogostil Luka, ki je praznoval rojstni dan.
Preko celotnega šolskega leta se bomo trudili slediti misli A. Einsteina: »Življenje je kot vožnja s kolesom. Da bi ohranil ravnotežje, se moraš premikati.«

 

OKTOBER

V prvih dneh oktobra smo izkoristili sončne dni in odšli na 3-dnevni doživljajsko pedagoški projekt Jesen na Šenkovi domačiji (Zg. Jezersko). Spoznavali smo določena kmečka opravila, ravnanje z živalmi ter jahali konje. Odšli smo na atraktiven pohod na Češko kočo, kjer smo uspešno prestali prvi pohodniški izziv in se pripravili na drugega, ki je sledil. Na pohodu na planino Prevala smo uživali v hoji skozi tunele ter preučili melišče. Na vrhu nas je pričakal prelep razgled na najvišji slovenski vrh. Pred odhodom na počitnice pa smo naredili uvod v jadranje iz marine Izola in se spoznali z različnimi nalogami popolne plovbe. Žiga in Timotej, sta nas z sladkimi in mesnimi dobrotami počastila za rojstni dan. Poleg vandranja pa nismo pozabili na osnovni hišni red in šolske obveznosti.

 

NOVEMBER

Počitnice smo preživeli doma, vendar je teden prostih dni hitro minil. Ob povratku nas je čakal kup šolskega dela in priprav na veseli december. Poleg nabiranja dobrih in malo manj dobrih ocen, smo oblikovali novoletne voščilnice, praznično okrasili skupino, ustvarili venček in postavili jelko. Praznovali smo rojstni dan eno leto starejšega Tilna, tako da smo še zadnjič letos spekli mesne dobrote na žaru. Timotej in Gaj sta odšla na nagradni izhod v Kolosej in si ogledala komični film. Prosti čas smo namenili športnim aktivnostim v telovadnici. Obiskali smo Megacenter v Kranju in bili aktivni na vadbi CrossFit. Ker nam je bilo prvič zelo všeč, smo se odločili tudi za drugi obisk. Mesec športne aktivnosti smo zaključili s sproščanjem v vodnem mestu Atlantis.