NOVOLETNA PRIREDITEV

21. 1. 2019

Dekleta iz 1. skupine smo bila letos odgovorna za organizacijo novoletne prireditve. Z vso resnostjo smo se lotile načrtovanja že po jesenskih počitnicah. Povezovanje sta prevzeli Lea in Margita, ki je spisala tudi velik del veznega besedila. Ko smo razmišljale o dekoraciji, se je porodila ideja o “Božičkovi deželi”. Iz stiropora smo izrezale značilne božične like, ki jih je narisala Ana, in jih pobarvale. Z njimi smo okrasile dvorano in seveda postavile novoletno jelko. Posejale smo božično žito, ki je krasilo mize. Za pripravo ozvočenja in računalnikov je poskrbel g. Rozman, da je med prireditvijo teklo vse kot po maslu, je za računalnikom skrbela vzg. Blanka; obema se za pomoč zahvaljujemo.
Priprave so nam vzele veliko časa. Kar prehitro je prišel dan D, ko smo po mnogih vajah in generalki, svoj program predstavili najprej delavcem centrov za socialno delo. Na prireditvi so se vse skupine predstavile z izvirnimi točkami. Dekleta smo plesala, fantje iz četrte skupine so na humoren način predstavili teden v skupini, tretja skupina je poročala o športnih novicah in njihovih lastnih dosežkih, druga skupina pa je svoje člane in dan predstavila skozi glasbo. Učenci so prejeli priznanja za sodelovanje na tradicionalnem pohodu v Lož in Vrbo. Za živahnost so poskrbeli plesalci. V božično vzdušje nas je popeljal številčni pevski zbor, ki je pel praznične pesmi. Člani video krožka so pripravili sodobno pismo Božičku. Učenci, ki se učijo stop motion animacije, so nam prikazali kratek film. Na prireditvi za starše je g. ravnatelj podelil nagrade za najlepše novoletne čestitke, najbolj urejene spalnice in za najbolje urejeno vzgojno skupino.

Po prireditvi so nas predstavniki centrov obiskali v skupinah. Obdarili smo jih z lastnimi izdelki. Letos smo bili vsi kuharsko navdahnjeni, tako smo nekateri podarili čaje, drugi marmelado in sirup; vse pa je bilo delo naših rok. Zadnji dan pred prazniki smo prireditev še enkrat izvedli za naše starše. Po njej smo se skupaj z njimi odpeljali domov na zaslužene počitnice.