OD OKTOBRA DO DECEMBRA V ČETRTI

5. 1. 2021

Hitro čas beži, ko se imamo dobro. Prav to se je zgodilo tudi nam v 4. skupini in tako smo že v prazničnem decembru.

Oktober smo preživeli s peko kostanja in ob druženju ob sončnih popoldnevih. Izkoristili smo zadnje tople dneve v naravi. Skupaj smo tudi okrasili svojo skupino v toplih jesenskih barvah.

Zelo aktivni smo bili pri urejanju ekovrta. Prav vsi smo sodelovali in se urili v timskem delu. Znašli smo se pred povsem novimi izzivi. Barvali smo kovinske drogove, jih zabetonirali in napeljali žico, da bodo opora kiviju in trti. Kmalu smo zakorakali v november in se resneje posvetili šolskim obveznostim in grajenju še tesnejših medsebojnih odnosov ter razvijanju svojih malih sivih celic z interaktivnimi in poučnimi uricami v skupini. Hladnejše dni smo izkoristili za skupinsko ustvarjanje. Tako je zaživel nov član naše skupine – jelenček Rudolf, s katerim se sedaj družimo v dnevnem prostoru.

December nas je pozdravil z veliko zapadlega snega, ki smo ga seveda ustrezno izkoristili in se nakepali še za celo prihodnje leto. Zavedamo se, da so hladni dnevi lahko zelo lepi, a hkrati številne živali v tem zimskem času težko najdejo hrano. Zato smo naredili štiri krmilnice za ptičke, tako da polepšamo zimo tudi njim. Skupino smo okrasili z leseno smreko, za Rudolfa je zraslo božično žito in skupaj smo okrasili tudi zeleno smreko. Zelo radi imamo sneg, zato smo poustvarili lepe slike, ki nas spominjajo nanj. Nismo pozabili niti na izdelavo voščilnic, okraševanje sob in seveda smo pripravili tudi darila za svoje drage starše. Vzgojitelj Dušan je za nas in tudi za druge skupine spekel kremne rezine, s katerimi smo se posladkali in uživali v dobri družbi in predprazničnem vzdušju.

In že so tu prazniki, ki jih bomo proslavili skupaj. Veselili smo se priprave skupne praznične večerje. Še prej pa smo se poučili o praznovanju božično-novoletnih praznikov v različnih kulturah. V skupini smo pripadniki različnih kultur, kar je odlična priložnost za spoznavanje tuje kulture.