OGLED MEDNARODNE HOKEJSKE TEKME MED HK SŽ OLIMPIJA IN RED BULL SALZBURG V DVORANI TIVOLI

21. 3. 2023

Na pustni torek, 21. 2. 2023, smo se Emerik, Patrick, Oskar, Peter, Haana in Klara skupaj z vzgojiteljicama Urško in Andrejo odpravili na hokejsko tekmo v Ljubljano, v dvorano Tivoli. Ob 18.20 smo se zbrali na hodniku in se odpravili do kombija, v katerega smo se udobno namestili. Med vožnjo do ledene dvorane smo se pogovorili o pravilih vedenja na športnem dogodku. Vzgojiteljica Urška nas je varno pripeljala do prizorišča dogodka, kjer so nas pri »kocki« čakale karte, ki smo jih prevzeli in si jih razdelili. Pred vstopom smo ponovili sprejete dogovore ter se počasi odpravili na tribuno, kjer smo se udobno namestili. Pred nami se je v dvorani Tivoli začela odvijati mednarodna tekma ICEHL med hokejskima ekipama HK SŽ Olimija in Red Bull Salzburg, na kateri je sodil tudi naš športni pedagog Matjaž Hribar.

Seveda smo vsi navijali za Olimpijo in za našega sodnika Matjaža Hribarja, ki je pred našimi očmi spretno drsel po ledeni ploskvi. Takšne spretnosti na ledu in drsalkah smo si po tihem želeli tudi sami. Ves čas smo pozorno spremljali hokejsko tekmo. V prvi tretjini so povedli gostje z rezultatom 0:2, v drugi tretjini je Olimpija z zadetkom hokejista Petra Zajca znižala rezultat na 1:2, ki smo se ga vsi zelo razveselili ter še naprej z bučnim aplavzom bodrili Olimpijo. V zadnji tretjini pa so gostje Red Bull Salzburg ponovno, kar dvakrat, zatresli mrežo Olimpije, kar je pomenilo, da so povedli z rezultatom 1:4 in tako postali zmagovalci tokratne hokejske tekme.

Med tretjinami je maskota Olimpije poskrbela za športno vzdušje na ledu in tribuni ter poplesavala ob zvokih glasbe. Na kratko se je pridružila tudi nam, kar smo izkoristili in se z njo fotografirali.

Vsi smo kljub premoči nasprotnikov, neizmerno uživali ob gledanju tekme. Ponosni smo bili, da smo imeli tovrstno priložnost. Na sami poti in tekmi smo se držali dogovorjenih pravil, se vedli in navijali športno in spoštljivo, tako da sta bili vzgojiteljici ves čas ponosni na nas.

Pot nas je vodila nazaj v zavod, kjer je fante nekoliko premagala utrujenost. Po nekaj kilometrih, ko smo se vozili nazaj proti Smledniku, je v kombiju postalo tiho in mirno. Pogled sem usmerila na zadnje sedeže, fantje so bili naslonjeni drug na drugega ter mirno počivali. Z vzgojiteljico in dekleti smo se spogledale ter se samo nasmehnile.

Ob 21.50 sva z vzgojiteljico Urško pospremili fante ter dekleti do matičnih skupin, kjer so jih prevzeli njihovi vzgojitelji.

Večer je minil prijetno in kdo ve, kaj smo sanjali preko noči?

Zapisala Andreja Vezjak