POČITNICE SO TU TUDI ZA DEKLETA

30. 6. 2021

Pa, smo na koncu! Šolskega leta, se razume. Pomlad v naši skupini je bila kar pestra. Toliko se nam je dogajalo, da se je en, dva, tri pred nami narisalo poletje in z njim počitnice.

V tem času smo odšli na kar nekaj izletov. Peljali smo se s kolesi po bližnji okolici, odšli na 3 nagradne izlete – pohod na Krvavec, obisk živalskega vrta in jahanje, obiskali smo kmetijo in hranili živali ter se odpeljali do morja, kjer smo se potapljali, skakali v vodo in se tunkali. Vsakdan smo bili športno aktivni. Veliko smo igrali košarko, odbojko, rolkali in se rolali.

Poleg športa smo tudi ustvarjali. Obiskali smo delavnico ustvarjanja z glino, kjer smo ustvarili čudovite izdelke, si ogledali film Ujeta v medmrežju, okrasili skupino v duhu pomladi, izdelovali mozaično mizo, barvali pirhe in pripravili darila za naše mamice. Če k ustvarjanju lahko prištejemo tudi brskanje po zemlji in sajenje rastlin, nas je pomladno vreme spodbudilo tudi k temu.

Ob vsem tem nismo pozabili niti na šolo. Do konca leta smo stisnili zobe, se zakopali med knjige, zvezke in vaje in vsa dekleta so brez popravnih izpitov končala razred. V tem času nas je obiskala tudi študentka socialne pedagogike, ki je za nas pripravila zanimive aktivnosti. Nekaj aktivnosti smo pripravili tudi vzgojitelji, kjer smo urili veščine komunikacije, obnovili prvo pomoč in se preizkusili v ravnotežnih vajah. Praznovali smo tudi kar tri rojstne dni in se vsakič spomnili novih zabavnih aktivnosti, kako jih proslaviti.

Predvsem dogajanja poln je bil zadnji mesec, saj smo se intenzivno pripravljali na valeto in zaključno prireditev ob koncu šolskega leta, na kateri so naša dekleta nastopala, zato je bilo potrebne kar veliko vaje. Istočasno smo vsak dan intenzivno čistili skupino, da nas bo drugo leto pričakala lepa in urejena. Kot oddih od vročine smo skočili do Dragočajne in najpogumnejše so se v reki tudi ohladile.

Konec leta je bil res pester, pa naj slike govorijo zase.