Projekt “POHORJE – JEZERO PRISTAVA 2014”

2. 9. 2014

Med poletnimi počitnicami smo se Dean, Rok, Matic, Žan, Lea in Simona odpravili na Pohorje in do jezera Pristava, spremljala sta nas vzgojitelja Ingrid in Dušan.

Po prihodu na Pohorje smo se najprej sprehodili do razglednega stolpa, kjer smo imeli lep razgled na mesto Maribor z okolico. Sledil je postanek pri slapu Skalca, ki nas je očaral s svojo lepoto. Popoldne smo prispeli do Ruške koče na Pohorju, kjer smo dvakrat prespali. Prvi večer smo igrali razne igrice, ki sta jih pripravila vzgojitelja, bilo je res zabavno. Naslednji dan smo se odpravili na pohod do slapa Šumik. Hodili smo dobri dve uri, potem je sledil bolj zahteven oz. nevaren del. Do slapa smo se namreč spustili po klinih in jeklenicah, za večino je bila to prva taka izkušnja. Kljub strahu in začetnem nezaupanju vase nam je uspelo, do slapa smo prišli vsi. Po fotografiranju smo se odpravili do prostora za piknik, kjer smo s skupnimi močmi pripravili kosilo. Popoldne smo posvetili risanju cerkvice pri Ruški koči in igram zaupanja. Naslednji dan smo se odpravili v dolino, do jezera Pristava. Po poti smo se ustavili v ribiški trgovini, kjer smo spoznali različne vrste palic, trnkov in vab za ribolov. Po prihodu na jezero smo najprej postavili tabor. Večina je šotor postavljala prvič, a s skupnimi močmi nam je uspelo. Popoldne smo posvetili ribolovu. Vsak je dobil svojo ribiško palico in boj se je začel. Že po nekaj minutah smo ujeli prvo ribo, nato smo med seboj tekmovali, kdo jih bo ujel več. O zmagovalcu sicer ne moremo govoriti, saj je bil izid precej enakovreden. Obiskal nas je tudi ribiški kontrolor. Preveril je kako nam gre in ali upoštevamo pravila športnega ribolova. Večerjo smo pojedli kar ob palicah, saj nihče ni želel zapustiti svojega mesta vse dokler se ni stemnilo. Sledila je noč v šotorih, ki je bila posebno doživetje. Naslednje jutro smo nadaljevali z ribolovom, po kosilu pa pospravili šotor in se odpravili nazaj proti zavodu, kjer so nas že čakali starši.

Projekt je bil resnično lepo doživetje. Spoznali smo precej novih in zanimivih stvari ter ugotovili, da narava ponuja veliko možnosti zabave. Bolje smo se spoznali tudi med seboj in stkali nekaj pristnih vezi, ki bodo v novem šolskem letu še kako pomembne.

Vabimo vas, da si v galeriji pogledate nekaj utrinkov.