SEPTEMBER V 4. SKUPINI

9. 10. 2020

Ponovno smo zakorakali v novo šolsko leto in s tem v nove izzive in odkrivanja. Kljub temu da so se končale počitnice in s tem čas brezskrbnosti, skrbimo, da bo tudi naša skupna zgodba polna novih dogodivščin in dobre volje. Ponovno smo se usedli za šolske klopi, se znova srečali s prijatelji, učitelji in vzgojitelji. Nekateri so nam že dobro poznani, nekatere spoznavamo na novo.

Tako je 4. skupina začela novo šolsko leto s štirimi starimi člani, dobili pa smo enega novega. Vendar to ni bila edina sprememba, skupina je dobila še dve novi vzgojiteljici. Delo smo začeli s tremi matičnimi vzgojitelji, ki bodo zagotavljali, da bo vsak od učencev dobil potrebno pomoč in podporo.

Novo šolsko leto smo začeli z razgibavanjem možganov, telesa in duha. Skupaj smo se privajali na skupno življenje, preizkušali športne in ustvarjalne sposobnosti. Veliko smo prekolesarili, rolali in odkrivali nove kotičke naše zelene okolice. Nabirali smo gobe, skupaj kuhali in se tudi posladkali. Odkrivali smo svoje ustvarjalne sposobnosti in skrite talente.

Predvsem smo spoznavali drug drugega. Ker pa odnosi niso enoznačni, smo se tudi mi srečevali tako z nestrinjanji kot tudi gradnjo trdnih medsebojnih odnosov, ki so seveda zelo pomemben del naše skupne zgodbe in tudi pomembna iztočnica za samostojno življenje. Zato smo namenili veliko pozornosti prav ustvarjanju skupnih dogovorov, pravil in obljub, s katerimi smo obogatili oglasno desko in prostore skupine, v želji, da bi se le teh vsi vestno držali. Skupaj smo preverjali napredek vsakega posameznika in to tudi ustrezno nagrajevali.

Nekateri učenci imajo rojstni dan poleti in žal ne moremo skupaj praznovati v času počitnic, zato smo praznovali dva rojstna dneva, in sicer od Timija in Žige kar v septembru. Skupaj smo spekli pleskavice, hrenovke, sir in veliko zelenjave in izkoristili čas v dobri družbi, s tem pa tudi utrjevali medsebojne odnose.

Prav tako smo raziskovali lepote Kamniške Bistrice. Tam smo zgradili most na hudourniku, občudovali in raziskovali smo okolico. Sprehodili smo se po spominskem parku, kjer so v prijetnem, mirnem gozdičku zbrane spominske plošče ponesrečenih v Kamniških Alpah. Tam je tudi spominska plošča našega največjega alpinista Tomaža Humarja. Naš vrstnik je v parku odkril ploščo, posvečeno njegovemu sorodniku. Nato smo skupaj pekli in se podružili ob ognju. Ta dan si bomo vsi zapomnili kot odlično izkušnjo in se že veselimo ponovnih dogodivščin in raziskovanja narave.

4. skupina