SKOK V POLETJE V 4. SKUPINI

24. 6. 2020

Po negotovem času epidemije smo telefonske in elektronske pogovore končno spet zamenjali za srečanja v živo. Čeprav se zaradi ukrepov nismo mogli objeti, je bilo pod maskami vseeno zaznati tiho veselje, da se spet vidimo. Trudili smo se ohranjati razdaljo, nositi maske v zaprtih prostorih, dati še več pozornosti higieni rok in prostorov. Na splošno – trudili smo se ostati zdravi! Poleg tega je bila naša primarna naloga nadomestiti zamujeno šolsko delo. Tako smo večino dneva preždeli ob knjigah, zvezkih in računalniku ter reševali naloge, ki jih je bilo »pretežko« rešiti doma. Izkoristili pa smo tudi lepo pomladno vreme in prosti čas preživeli zunaj – na igrišču in s kolesom, kjer smo lahko bili brez obvezne zaščitne opreme. Ker je pomlad že močno vstopila v okolico zavoda, smo poskrbeli, da so se metuljčki naselili tudi v naš dnevni prostor. Tudi tisti, ki so še bili doma, so svoje prostore okrasili s podobnimi metuljčki.

V času epidemije je kar nekaj članov skupine praznovalo rojstni dan in tako smo konec maja združili piknik za 5 članov skupine (3 devetošolce in 2 vzgojiteljici) ter zaključni piknik devetošolcev 4. skupine. Obiskala nas je tudi vzgojiteljica Špela in na piknik prinesla mnogo dobrot. To pa še ni vse, kar je v zadnjem tednu bivanja v skupini čakalo devetošolce. Vzgojitelj Matej, ki je vodil taborniški krožek, je fante in vzgojiteljico odpeljal na zaključni taborniški preizkus preživetja v naravi. Fantje so pokazali, kako spretni so pri kurjenju ognja, šiljenju palic in peki hrenovk. Za piko na i smo ob koncu spekli še nekaj penic. Fantje so bili mnenja, da si tudi delavci zavoda zaslužijo sladko pozornost ob koncu leta. Tobija je prevzel pobudo in spekli smo piškote ter čokoladne mafine, ki smo jih kot zahvalo za pomoč pri šolanju podarili delavcem zavoda. Počasi se je bližal zaključek šolanja za devete razrede in fantje so se poslovili od skupine, zaposlenih ter zavoda. Čeprav je bil na obrazu nasmeh, je bilo pri nekaterih zaznati strah pred neznanim. Ampak devetošolci, vi, to zmorete!

Tako je naša skupina v sredini junija ostala brez štirih članov. Vendar brez skrbi, nismo počivali! Veliko truda je bilo treba vložiti, da smo popravili in zaključili ocene. Večini je letos uspelo brez popravnih izpitov – bravo! Ko so se sprostili ukrepi, smo odšli tudi na izlet skupine. Obiskali smo škofjeloški grad, kjer smo si ogledali stalno razstavo. Po ogledu smo se okrepčali s čevapčiči in palačinkami v bližnji gostilni v Zbiljah. Praznovali smo tudi Dionov rojstni dan, ki je bil tokrat malo drugačen, saj si je zaželel mehiško pojedino. Zadnje dni smo večinoma namenili čiščenju in pleskanju skupine, prosti čas pa smo izkoristili tudi za kopanje v Savi. Vsekakor smo v času po epidemiji poskusili nadomestiti čas, ki nam je bil ukraden. Močno upamo, da se drugo leto spet vidimo, zdravi in polni novega zagona!

Prijetne poletne počitnice vam želi 4. skupina