ZAKLJUČEK LETA V 1. SKUPINI

5. 1. 2021

Ko smo se po počitnicah vrnili v zavod, nas je pričakala nova članica skupine. Hitro se je vključila v skupino in spoznala hišni ter dnevni red. S tem smo premešali tudi zasedbo v sobah, tako da se je obremenjenost kopalnic izenačila in ima vsaka od deklet svojo sobo.  

V skupini smo v hladnejših mesecih manj hodili na sprehode in začeli več uporabljati telovadnico. Dekleta z veseljem igrajo košarko, telovadijo na blazinah in se razgibavajo. Izposodili smo si telovadno napravo orbitrek, ki je večkrat v uporabi. Nismo pozabili na prvi letošnji sneg, ki so se ga dekleta zelo razveselila. Poskusili smo narediti snežaka, delali angelčke in se kepali.  

Čas, ki smo ga preživeli v skupini, smo porabili za sestavljanje sestavljank, igranje družabnih iger, šaha, strelastike, branje knjig, igranje wii-ja itd. Vsaka je našla nekaj zase. Veliko časa smo namenili tudi ustvarjanju. Izdelali smo voščilnice in darila, ki smo jih razdelili delavcem v zavodu in staršem. Izdelali smo tudi venčke iz naravnih materialov. Okrasili smo skupino, ki nas spominja na prihajajoče praznike. Ko smo se naveličali gledati le okrašeno skupino, smo odšli še v Ljubljano, kjer smo primerjali njeno okrasitev z našo. Vsi se strinjamo, da je naša bolj izvirna! 😊 

Skoraj največ časa smo preživeli v kuhinji. Pekli smo palačinke, medenjake in piškote. Pripravili smo tudi dve slavnostni večerji. Eno rojstnodnevno in eno predpraznično. Pri obeh so dekleta z veseljem sekljala, mešala in pekla. Najboljši del pa pride, ko lahko vse skupaj pojemo! 😊 Pravo pojedino sta imeli tudi dekleti, ki sta v preteklih dveh mesecih dosegli najvišje število točk pri tedenskih ocenjevanjih. Za nagrado sta si zaželeli kitajsko večerjo, ki sta jo pojedli ob soju svečk.  

Nismo pa pozabili tudi na pogovore, ki nam razširijo obzorja, s katerimi se pobotamo po prepirih in ob katerih rastemo. Vzgojitelji so pripravili tudi dve vzgojni uri. Eno na temo pozitivnih misli in drugo na temo učenje učenja. Vsak dan poskušamo najti novo tematiko pogovora, tako z vzgojitelji kot tudi med sabo.  

Čeprav zelo skrbimo za svoje zdravje, nam nekaj bolezni ni ušlo. Tako se v zadnjem mesecu izmenjujemo v bolniških posteljah. Nekatera dekleta so bila odsotna zgolj nekaj dni, spet druga dlje časa. Vsekakor upamo, da se po počitnicah spet vidimo vsi zdravi in polni zagona za novo leto. 

Preden smo s polno paro začeli počitnice, smo dobili še nagradi za lepo urejeno skupino in sobo. Obeh nagrad smo se zelo razveselili! 😊 Zdaj pa zares: tri, štiri, zdaj! Počitnice!