ZASNEŽENI DNEVI V 4. SKUPINI

23. 3. 2023

Ker je bil konec lanskega leta za nas zelo pester, smo se odločili, da si vzamemo predah in se tako kot narava, tudi mi umirimo. To smo dosegali predvsem s sprehodi v okolico zavoda, igrami na snegu in v telovadnici. Delo nikogar ne čaka, zato smo poprijeli tudi za lopate in pridno kidali sneg z dvorišča. Ker je bilo snega veliko, smo z delom poravnali tudi nekaj škode, ki je nastala v prvi polovici šolskega leta. Zima in sneg pa ne prineseta le dela, temveč tudi športne užitke. Preizkusili smo sanke na bližnjih hribčkih in drsalke na drsališču v Radovljici.

Novo leto je običajno čas za nove začetke. Povezali smo se z društvom Barka, kjer naši otroci že obiskujejo likovne delavnice, za dva fanta smo se dogovorili, da bosta obiskovala lesne delavnice. Oba sta pri obdelavi lesa zelo spretna in jima je to v veselje. Drugim pa je v veselje kuhanje, kar nam pride prav, saj so se fantje naučili samostojno pripraviti kar nekaj jedi. Najraje imamo sladice, ki jih občasno spečemo. Pridobljene kalorije sproti pokurimo na igrišču, predvsem v zadnjem času, ko nas že pozdravlja prijetno pomladansko sonce. Nekateri radi rolajo, drugi se vozijo s kolesom, tretji pa tečejo za žogo. Lahko se pohvalimo, da smo tudi mi pripomogli k prihodu pomladi, saj smo se potrudili in s pustnim rajanjem pregnali zimo.

Konec januarja nas je čakal polletni poračun ocen. Pred tem smo se trudili, da bi popravili negativne ocene, ki so se nabrale tekom polletja. Nekaterim je to v celoti uspelo, nekateri pa so konferenco žal zaključili negativno ocenjeni pri posameznih predmetih. Vendar nič še ni izgubljeno! V drugem polletju se še naprej trudimo s šolskim delom, ki se za zdaj obrestuje s pretežno pozitivnimi ocenami. K tem nam bo pomagalo tudi novo pridobljeno znanje, kako se učiti. Razmišljamo tudi o prihodnosti in kje bomo nadaljevali šolanje. Februarja smo se z namenom nadaljnjega izobraževanja in o možnih srednjih šolah udeležili informativnih dni. Kot vemo, pa izobraževanje ne poteka le za šolskimi klopmi. V sklopu meseca kulture smo se pogovarjali o kulturnih prireditvah in obiskali kino predstavo v Kranju. Našo skupino smo v izobraževalne namene odprli tudi študentki socialne pedagogike, ki je bila pri nas na praksi. Dodaten par rok nikoli ne škodi, predvsem pri urejanju skupine.

S prebujanjem pomladi tudi mi postajamo vedno bolj živahni in že odštevamo dneve do poletja.