ZIMOVANJE NA KOPAH 2017

2. 4. 2017

V času zimskih počitnic smo se odpravili na tridnevno zimovanje na Kope. V ponedeljek zjutraj smo se Lea, Pavel, Maks, Matic K., Filip in jaz ter vzgojitelja Sergeja in Iztok napotili proti Kopam. Nastanili smo se v Lukovem domu. Odložili smo prtljago in se odpravili na smučišče. Prvi dan smo imeli lepo vreme, ki smo ga dobro izkoristili za smuko. Razdelili smo se v skupini, in sicer na tiste, ki so že dobro smučali, in tiste, ki smo bili začetniki. Jaz in Lea sva pod vodstvom mentorice Sergeje vadila zavoje, se učila ustavljati itn. Ostali pa so z vzgojiteljem Iztokom nabirali kilometre po strminah. Ko nismo smučali, smo imeli prosti čas in se ponavadi družili in zabavali. Vzgojiteljica Sergeja nas je poučila tudi o pravilih na smučišču (10 FIS pravil oz. mednarodna vedenjska pravila). V torek je močno pihal veter, a to nas ni ustavilo, kilometre smo nabirali po edini odprti progi. Sreda je bila naš zadnji dan zimovanja in zjutraj smo pripravili prtljago ter se po smučanju in kosilu odpravili proti Smledniku. Zadnji dan smo vsi smučali po strmini. Hrana je bila odlična, saj smo lahko v samopostrežni restavraciji sami izbirali, kaj želimo jesti. Na poti domov smo se ustavili še na pici. Vsem nam je bilo všeč, vračali smo se s pozitivnimi vtisi in upamo, da se zimovanje naslednje leto ponovi.

Renato Timić Husarić, 8. a

 

Za zimovanje sem se odločil, ker mi je všeč smučanje. Najbolj mi je bil všeč teren smučanja. Z veseljem bi še kdaj šel. Edino zelo velik mraz mi ni ustrezal.

Renato

 

Ker mi je všeč smučanje, sem šel na zimovanje. Bilo je v redu, hrana je bila odlična. Še kdaj bi šel.

Pavel

 

Za zimovanje sem se odločil, ker rad smučam. Hrana in smuka sta bila super, ne morem reči, da mi kaj ni bilo všeč. Z veseljem grem še kdaj.

Maks

 

Na zimovanje sem šla, ker bi se rada naučila smučati. Najbolj mi je bilo všeč, ko smo šli na štirisedežnico. Na zimovanju sem uživala, bilo mi je všeč, še bi šla.

Lea

 

Rad smučam, zato sem se prijavil na zimovanje. Najbolj mi je bilo všeč, kadar smo smučali in se družili. Zelo sem užival, vse mi je bilo všeč.

Filip

 

Smučanje me zanima, zato sem se tudi letos udeležil zimovanja. Vse mi je bilo všeč, smučanje, družba, hrana je bila letos odlična.

Matic K.

 Vtise zbrala: Jan Krejan Majcen in Staš Krmelj